7 Μαΐου 2012

Η "Μεγάλη Κυρία" επέστρεψε στο θρόνο της!



Πρωταθλήτρια Ιταλίας για 28η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 9 χρόνια (2002/2003) αναδείχθηκε η Γιουβέντους, μια αγωνιστική πριν το φινάλε της Serie A.

Το Τορίνο και τα εκατομμύρια των οπαδών που έχει σε όλο τον κόσμο πανηγυρίζουν την επιστροφή της «Γιούβε» στην κορυφή της Serie A. Η ομάδα του Κόντι πέρασε με γκολ των Βούτσινιτς και Κανίνι (αυτογκόλ) από την έδρα της Κάλιαρι (0-2), την ώρα που ο Ντιέγκο Μιλίτο στερούσε από τη Μίλαν τη δυνατότητα να παλέψει για τη διατήρηση των σκήπτρων της και το Σίλβιο να καλεί Αλεξ και Γκουαρδιόλα!

Η 37η ημέρα ήταν «καταστροφική» για την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Δεν έχασε μόνο το πρωτάθλημα, αλλά η ομάδα που της το στέρησε ήταν η «μισητή», Ίντερ, στο μεγάλο ντέρμπι της βόρειας Ιταλίας.

Με χατ τρικ του Μιλίτο και γκολ του Μαϊκόν στο 87', οι «νερατζούρι» επικράτησαν 4-2 των «ροσονέρι», που είχαν προηγηθεί με 2-1, χάρη στα τέρματα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο τέλος του πρώτου μέρους και στο ξεκίνημα του δεύτερου.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Γιουβέντους απέκτησε διαφορά τεσσάρων βαθμών από τη Μίλαν και μία αγωνιστική πριν το τέλος κατάκτησε και μαθηματικά τον τίτλο.

Την ερχόμενη Κυριακή η Γιούβε στέφεται πρωταθλήτρια στο Τορίνο απέναντι στην αδιάφορη Αταλάντα. Αυτό θα είναι και το «αντίο» του μεγάλου Αλεξ Ντε Πιέρο, αφού του χρόνου και παρά τα 36 χρόνια του, θα φοράει άλλη φανέλα. Επιθυμία του η Αγγλία και επιθυμία του Μπερλουσκόνι να τον κρατήσει στην Ιταλία!